Forum-svar oprettet

Viser 20 indlæg - 1 til 20 (af 49 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • som svar til: Drømmen om en Rømø ræser #1029019
  Avatar
  otto
  Deltager


  Her er et billede af damen. Der skal andre fælge og dæk på hende, og så har jeg et par andre design idéer, som jeg går og tumler med :-)

  som svar til: Drømmen om en Rømø ræser #1029016
  Avatar
  otto
  Deltager

  Ja, nu hænger jeg vist i bremserne. Der er da gået alt for lang tid siden mit sidste opslag……

  Men så stod jeg der med en cykel, der havde ændret status fra et billigt hurtigt projekt, til et komplet restaurering projekt…. og der skulle smides nogle penge efter cyklen, hvis den skulle blive god igen. Så jeg fik arrangeret et besøg ved den ”lokale” Ariel reservedels pusher. Her fik jeg en brugt krumtap og et par andre dele, men endnu mere vigtigt, jeg fik et telefonnummer på en herre fra nordlyland, som i sine yngre dage havde kørt ræs på VB’erne.

  Et par dage efter ringede jeg til denne herre fra Nordjylland, som fortæller at VB’ens flaskehals i forhold til performens, er indsug, karburator og knast. Så et af mine første projekter blev at porte indsugningskanalen til 30mm. Han anbefalede, ved en medium tuning, en 28-30mm karburator. Knasten i VB’erne var håbløs, og derudover havde den som sad i cyklen, en skade. Så der skulle enten findes en ”hot cam” fra en anden Ariel cykel, eller jeg måtte selv få en fremstillet.
  Herren fra Nordjylland kan godt være behjælpelig med fremstilling af en ”hot cam”. Men meget mere om det senere. :yes:

  • Dette svar blev ændret 2 år, 4 måneder siden af Avatar otto.
  som svar til: Drømmen om en Rømø ræser #1028958
  Avatar
  otto
  Deltager


  som svar til: Drømmen om en Rømø ræser #1028957
  Avatar
  otto
  Deltager

  Jeg har lige lidt problemer med at uploade billeder, men de skal nok komme :yes: :yes:

  Økonomisk blev VB’en ikke prioriteret højt, så der blev kun ofret det allermest nødvendige. En ny slange i bagdækket skulle der til. Men bagdækket var i så ringe stand, at den lokale MC forhandler nægtede at skifte slangen uden også at skifte dækket. Den næste dækmontør ville gerne skifte slangen, og revnerne i siden af dækket, blev så fikset på bedste Burt Munro manér. Det er for øvrigt det samme bagdæk, som jeg 2 år senere får motorcyklen synet med.
  Oliepumpen består af en trykpumpe, der smører krumtapslejet, og en scavenger pumpe, der pumper olien tilbage fra krumtapshuset til olietanken. Efter et par småture, viser det sig, at scavenger pumpen ikke virker, den pumper ikke olien tilbage. Der skal tappe 1 liter olie ud af krumtapshuset efter hver tur. En ny pumpe bliver købt og monteret. I samme omgang bliver der kikket lidt mere på de interne motordele.
  Den helt store overraskelse er, at stemplet går i 2 stykker da motoren bliver skilt af. Det viser sig, at den ene låsering for plejlstangen, har gjort sig selvstændig. Hvilket resulterer i at stemplet er flækket, og plejlstangen har kørt op og ned af cylindervæggen og har lavet 2 store spor i cylinderen. Resultatet er at stemplet og cylinderen er ubrugelig.

  Og herfra er det op af bakke. Alt på cyklen, alt, ALT, er enten i stykker, mangler, eller er samlet forkert.
  Karburatoren er opslidt, alle kabler skal skiftes, knastfølger er vendt forkert, bagerste bremsebakker er ubrugelige, hjullejer er smadret, der mangler kugler i kronrøret, styret er bøjet, koblingen er samlet forkert, osv, osv.
  Da min kammerat Johan ikke vil bruge en masse penge på cyklen, bliver den kun nødtørstigt repareret. Så der bliver indkøbt et brugt stempel og cylinder, og det bliver monteret, uden at bore cylinderen på ny.
  Uheldige omstændigheder gør derudover, at olietilførslen på et tidspunkt bliver afbrudt. Jeg kan oplyse at sådan en VB kan køre ca 7 km uden olietryk, inden den sætter sig. Men så er plejlstangslejet til gengæld også færdig.
  Det er omkring på dette tidspunkt, jeg vælger at køber VB’en ved min kammerat med den klausul, at han skal hjælpe mig med at renovere motoren.

  som svar til: Drømmen om en Rømø ræser #1028947
  Avatar
  otto
  Deltager

  Tak Thomas. Ja det tror jeg også.
  Nu har jeg efterhånden været hele cyklen i gennem. Den skal nok være driftssikker. Interessant er så hvor hurtig den er.
  Fordelen er at VB’en ikke vejer så meget, omkring 150kg. Hvor en Nimbus C vejer omkring 185, og en WLC vejer vel i omegnen af 250kg.

  som svar til: Drømmen om en Rømø ræser #1028942
  Avatar
  otto
  Deltager

  Nu tilbage til VB’en. Den blev introduceret i 1926, først som en 550cc, og i 1931 som 600cc. I produktionsårene 1931 til 1958 skete der ikke mange ændringer med VB’en. Tydeligst er teleskopforgaflen i 1947, og introduktionen af plunger/bagsvinger rammen omkring 1939. Motormæssigt sker der også kun få ændringer. Vigtigst er, at man på et tidspunkt vælger at bruge en anden knast, dette udmønter sig i svimlende 18hk, og en topfart på ……. Hold nu fast ……. 105km.

  Første gang jeg hører om cyklen, er igennem en kammerat, der arbejder som faglærer på en efterskole. Han får VB’en tilbudt gratis, hvis han vil bruge den i undervisningen. Den vil ikke starte, er punkteret, er samlet af flere forskellige cykler, og ligner rent ud sagt lort. Men Johan, som min kammerat hedder, synes at cyklen er for god til at blive destrueret. Dette vil være dens skæbne, hvis han tager den med til sine elever som et projekt…… det vil den ikke overleve.
  I stedet køber han cyklen for 2000kr, og tager den med hjem til sig selv. Her ser jeg den for første gang, og for mig var det kærlighed ved første blik.
  Vi kontrollerer tændingen… der er gnist. Karburatoren bliver renset, og nyt benzin kommer i tanken. Tre gange på kickstarteren….. den er der næsten. Lidt diselstart. En gang til på kickstarteren. Brummmmmm. Yes. Lidt justering af karburatoren, og så går den fornuftigt. Motorgangen er lidt ujævn og den rasler lidt. Luft i dækkene, og vi er afsted. Johan på Ariel’en og mig, på min kone Annette’s Bsa. Efter 1,5 km opgiver slangen i bagdækket, og vi må forsigtigt køre hjem igen. Men alt i alt en god oplevelse. Vi bliver hurtigt enige om, at VB’en er et nemt projekt, som for få penge kan blive kørende.
  Det var en forkert vurdering!!! :-(

  • Dette svar blev ændret 2 år, 6 måneder siden af Avatar otto.
  • Dette svar blev ændret 2 år, 6 måneder siden af Avatar otto.
  som svar til: Drømmen om en Rømø ræser #1028940
  Avatar
  otto
  Deltager

  Nu kom jeg sku lige til at slette indlæget.. prøver igen :-)

  Drømmen om en Rømø ræser.
  Som nogen af jer ved fra Facebook, er jeg i gang med at bygge en Ariel VB 600. Det er med henblik på at deltage i dette års RMF. Der er, i skrivende stund, 30 dage til tilmeldingen slutter. Jeg mangler stadig at køre den første tur på cyklen.
  Fra starten havde jeg egentlig ikke planlagt at dokumentere projektet, men jeg blev inspireret af Allan Stendrup og hans projekt Rømø ræser, som han flittigt deler billeder af på Facebook. Men billeder, kommentarer, og den gode historie forsvinder hurtigt på Facebook. Når jeg tænker på, hvor meget jeg har brugt forskellige forums til at blive klogere på Ariel og fladhead motorer, så vil jeg opfordre til, at vi alle begynder at bruge forums igen i stedet for Fjæset, det er nemlig kun en døgnflue.
  Jeg vil starte med at sige, at jeg ikke har bygget en englænder før, ej heller har jeg tunet på en flad head motor. Så det har været en stejl læringskurve, men en spændende rejse.
  Den rejse vil jeg gerne dele med Jer , og jeg vil prøve at krydre den med facts, tips og tricks, som jeg har samlet op på vejen.
  Allerførst lidt Ariel historie.
  Ariel startede i 1870 med at producere cykelhjul, herefter eksperimenter de med cykler, biler, og selvfølgelig motorcykler, som ser dagens lys i 1902. Det er først i 1926, at det begynder at blive rigtig interessant. Her ansætter man ingeniøren Val Page, som kommer fra JAP motorcykler. Han bringer en masse knowhow med fra konkurrenten, og får ret hurtigt strømlinet Ariel’s motorcykeldivision. Val Page er blandt andet med til at designe VB’en, men også nogle af Ariel’s topmodeller, som den topventilet 500cc Red Hunter, den 4 cylinderet 1000cc Squar 4, og ikke mindst Ariel Cyclone, som Buddy Holly ejede.

  Historien forlyder at Buddy Holly i 1958 efter endt turné, beslutter sig for at købe 3 nye Harley Davidsens for at køre de 400km hjem. En til sig selv og to til andre bandmedlemmer. Harley dealeren genkender dem ikke, og tager dem ikke seriøst. De går videre til den næste forhandler, og ender op med en Triumph Thunderbird, en Triumph TR6, og en Ariel Cyclone. Inden de kører hjem, er de lige forbi Harley dealerens parkeringsplads, og laver et par burnouts. Buddy Hollys skæbne er dog for længst forseglet, og som vi alle ved, dør han i et flystyrt året efter. Da Buddys gamle Ariel sidst blev solgt i 2012, lød aktionsprisen på 450.000$

  Efter krigen formår Ariel ikke at udvikle sig, det ses blandt andet på VB’en, som i 1947 blev relanceret nærmest uforandret. Eneste markante ændring er forgaflen.
  Efterkrigstiden er hård, også for Ariel. I 1951 vælger man at sælge resterne til BSA. Ariel bliver dog stadig ført videre som et selvstendigt mærke. Men efter fejlslagne design strategier og ankomsten af japanske cykler, vælger BSA ikke at smide flere penge efter den synkende skude. I 1967 er det slut, Ariel lukker og slukker.

  som svar til: RØMØ MOTOR FESTIVAL – 2016 #31629
  Avatar
  otto
  Deltager

  Fedt. Godt gået drenge.

  Jeg giver også gerne en hånd med under løbet.

  Kan jo heller ikke deltage, pga de restriktive regler. Men hvad, det er jo heller ikke så interssant at se en 54 chevy drøne ned af stranden.Wink Cool Tongue out

  Jeg glæder mig som en lille dreng til jul.

  Avatar
  otto
  Deltager

  Jeg var derned med hele familien for første gang sidste år. Der blev vi også hurtig enig med os selv om at det ikke var sidste gang.

  Så i år fik jeg lokket Allan Stendrup og et par andre sønderjyder med. Vi havde en super weekend, og jeg vil give Søren ret i at det er et besøg værd. På den musikalske side kan de godt stramme lidt op. Men er du en gearhead så er det perfekt :-)

  Avatar
  otto
  Deltager

  hey lörs

  sådan en har jeg liggende :-)

  Mangler du flere stumper…… Billigt naturligvis… Cool

  som svar til: søger en koblings pedal #30663
  Avatar
  otto
  Deltager

  hey lasse

  jeg har en til at ligge…… eller den sidder stadig på bilen. har ikke haft “tid” til at pille den af, efter at jeg smed en 8'er i min ;-)

  Otto

  som svar til: Klaus M #28404
  Avatar
  otto
  Deltager

  Hej Klaus

  Velkommen til.

  Det er sku et fint indsug du har lavet der, er det dit første støb.

  Vedr. støbesand, så bruger jeg strandsand og bentonite, jeg kan ikke huske blandningsforhold.

  otto

  som svar til: PANEL JAM IV #25229
  Avatar
  otto
  Deltager

  Jeg er spændt på resultaget af dit gas forsøg. har ikke selv prøvet med gas. Husk at smeltedigel skal stå på noget, så varmen også kan komme nedenunder.

  som svar til: PANEL JAM IV #25184
  Avatar
  otto
  Deltager

  super fedt…. som altid..

  vi takker fra det sønderjyske.

  som svar til: PANEL JAM IV #25047
  Avatar
  otto
  Deltager

  STENDRUP said:

  Super cool hvad laver i modellen i voks eller 


  det var en jeg havde bestilt på nettet, den var af plastik. men du kan for så vidt bruge hvad som helst til at lave en model af, så længe materialet ikke er for blødt…….. men mere herom den 10-9 Smile

  som svar til: PANEL JAM IV #25033
  Avatar
  otto
  Deltager

  Så er der kun 2 uger endnu…….. vi skal pinstripe……. skal vi…….. men vi skal også støbe :-)

  som svar til: Generalprøve træf i det Sønderjyske ! #25028
  Avatar
  otto
  Deltager

  Det er bare i orden Bjarne   Wink

  Holger har luftet ideen om et træf, og vi står naturligvis til rådighed når det engang er så vidt.

  Hvor svært kan det være…. Rocket Diner er perfekt til et old school træf, og hvis vi kan arangere Valhalla Meet med 400 biler, så klare vi sku nok også et lille THR træf….

  Vi glæder os til at I får styr på de tekniske problemer i Skærbæk  Smile

  som svar til: Generalprøve træf i det Sønderjyske ! #25026
  Avatar
  otto
  Deltager

  Nå men det blev vi, køletasken var fuld af kolde øl, bilen var pakket, ungerne afsat, teltet pakket, tanken fyldt og johnny cash sad klar i cd afspilleren…… hva sker der ???????

  Det der kræver en forklaring NU !!!!!!!

  som svar til: PANEL JAM IV #24664
  Avatar
  otto
  Deltager

  Jeg tager mit støberiet under armen, så vi kan få lavet nogle old school klubplader, og deler gerne ud af min (begrænset) viden omkring støbning i sand. Jeg har så sent som sidste weekend laven en ny støbeovn som kører på spildolie, men for et par hundrede kroner er man selv i gang. Så skal du lære at lave dine egne klubplader, er muligheden her. Vi kan også i begrænset omfang støbe plader, det eneste det kræver er at I har en model/skabelon af Jeres plade, i noget hårdt materiale (feks træ), så skal jeg nok tage lidt aluminium med, og skulle vi komme til at mangle alu må vi tømme et par øldåser Tongue out

  som svar til: Bedrock Weekend #10 #24605
  Avatar
  otto
  Deltager

  Dannerr said:

  Jo tak – men nu lader det til, at dit kamera var i stykker, de gange jeg slap mine 5,2 vilde heste løs på banen! ;-)

  Jeg prøver lige igen: Er der nogle, der har nogle videoklip af mine omgange??


  This is not the best video, this is just a tribute……….. Wink

  http://www.youtube.com/watch?v=zfPJp9hnrmk

  ps. hvis du kan høre mig grine på videoen, er det fordi jeg griner med dig og ikke af dig Smile

Viser 20 indlæg - 1 til 20 (af 49 i alt)